Kannanotot ja aloitteet

MLL Uusi Porvoo pyrkii aktiivisesti vaikuttamaan porvoolaisten lapsiperheiden arkeen ottamalla kantaa ajankohtaisiin aiheisiin sekä tekemällä erilaisia aloitteita perheiden arjen parantamiseksi. Toimintavuoden kohdalta pääset tarkastelemaan yksityiskohtaisemmin kannanottojamme.

 

 

Kannanotto 4.5.2017

Porvoolaisille lapsille vähemmän eineksiä ja enemmän paikallista ruokaa

Yhdistyksemme kevätkokous toteaa, että Porvoon tulee osaltaan edesauttaa paikallista hyvinvointia ja kestävää kehitystä hankkimalla entistä suuremman osan kouluissa ja päiväkodeissa tarjottavasta ruoasta omasta tai lähikunnasta. MLL Uusi Porvoo on myös huolissaan einesten suuresta määrästä ns. kappaletavara ruokien osalta. Odotamme, että uusi keskuskeittiö muuttaa Porvoon nykyistä linjaa. Lihapullat ja lihamurekkeet tulee valmistaa itse, eikä tule ostaa valmiita eineksiä.

Lapsille tarjottava ruoka on kannanotto ekologisiin, eettisiin sekä sosiaalisiin kysymyksiin. Onnistumisia sekä toimivia käytäntöjä lähiruoan tarjoamisesta suurkeittiöissä löytyy ympäri Suomea. Paikallisen ruoan suosiminen on asenne ja arvokysymys. Kysymys on tahdosta ja halusta kehittää toimivia malleja yhdessä päättäjien, Tilapalvelun, yrittäjien sekä asiakkaiden kesken.